torstai 14. huhtikuuta 2016

Kuistin kunnostus sisältä

 Täällä vähän haaveilen, että josko saisin jonkin huoneen ainakin melkein valmiiksi tämän vuoden puolella. Ja se "huone" on kuisti. Edessä olisi siis vanhojen maalien poisto ja uudelleen maalaus, helppoa. Yksinkertaista ehkä, mutta aikaa vievää, joten saas nähdä mitä kesän aikana saan aikaiseksi (on pari muutakin projektia menossa ;>). Kuisti kokee myös ulkoisen muutoksen, jos ja kun ehdimme ulkolaudoitusta päivittämään. Sisällä kuistissa (ja ulkopuolellakin) värimaailma pysyy samana. Ikkunat ovat ikkunapojektissamme viimeisellä sijalla, mutta tuo vaneri saa kyllä lähteä jo ennen varsinaista ikkunoiden kunnostusta.
Tämä on siitä mukava projekti, että sitä on helppo jatkaa aina, kun on luppoaikaa. Ja samoin työt voi jättää sikseen, kun eteen tulee jotain kiireellistä tehtävää. Testailin jo eri maalipintojen poistoa. Osa lähtee maalikaapimella kuin itsestään, osa taas ei tunnu lähtevän millään. 


Aloitan siis maalin poistolla ja maalauksella, mutta kuistin kunnostusurakkaan sisältyy paljon muutakin. Kaapit tarvitsevat uudet sisukset (hyllyä, ripustinta yms.), ulko-ovi kunnostetaan (nykyinen ovi nyt ensi alkuun, mutta jos joskus asennettaisiin ne alkuperäiset, eli pariovet), eteisen pariovien tilalle tulee ulko-ovi (pariovet) ja nämä kaunokaiset saavat uuden paikan sitten joskus yläkerrasta. Lisäksi on se ikkunaremontti, valaistus ja esimerkiksi naulakon asennus. Ulkopuolella onkin vähän isompi urakka, mutta kirjoittelen siitä, kun aloitamme sen urakan.


Tällaisella kaapimella työskenneltiin ikkunankorjauskurssilla ja ostettiin heti pari talollekin.


Päivittelen tämän projektin etenemisestä, kun sitä joskus (toivottavasti) tapahtuu. :D

Ai niin, piti laittaa vielä muistin virkistämiseksi kuvat kuistista ennen sitä ensimmäistä työtä, eli siivoamista:


 Tässä alla kuvat kuistista ensin marraskuulta 2015 ja nyt, huhtikuulta 2016:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...