sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kaivo esiin


Keskellä pihaa on vanha pihakaivo. Kun loppusyksystä kävimme taloa katsomassa, oli kaivo heinän peitossa ja talvella lumen peitossa. Lumien sulaessa selvisi, ettei tässä ollut kantta lainkaan. Lautakyhäelmä toimii kantena ennen kunnollisen asentamista. Kokeilimme huviksemme, kuinka syvä kaivo on. Vettä siellä on arviolta 4-5 metriä. Pumppu on tippunut kaivon pohjalle. Putsattiin nyt kaivo esiin heinän ja sammaleen alta.

Ps. tänään on jännä päivä, sillä eilen oli pihaan ilmestynyt kaivuri. :)

4 kommenttia:

 1. En tiedä onko tuo kyseinen kaivo sama, mutta meidän isän kanssa tuli puheeksi teidän ostama talo ja se kerto että on ollu siellä tekemässä kaivoa! :D Eihän se tietenkään Merikarvialla mikään yllätys ole, mutta hauska sattuma! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonniin! :D Täällä on moni ollu tekemässä vaikka ja mitä, luulen että ei ole tämä kaivo (tää on luultavasti kaikkein vanhin), mut tontilta löytyy ainakin kolme muutakin kaivoa. Täällä just yritetään arpoa, että mikähän mikäkin kaivo mahtaa olla :D

   Poista
  2. Joo isä sanokin ettei tiedä jäikö se kaivo käyttöön edes :D On kyllä hienoa kun on tontilla noin paljon historiaa :)

   Poista
  3. No joo :D ja tänään löydettiin taas yks lisää.. Täytyy kyllä alkaa selvitteleen sitä historiaakin kun ollaan saatu talo hyvälle mallille. Mua kiinnostais kauheesti se rakennusvuosi, mitä kukaan ei tunnu tietävän :/ Mut kai kaikki selviää aikanaan! :)

   Poista

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...