maanantai 11. tammikuuta 2016

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa! 

Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. Jo siinä vaiheessa, kun muutimme pois kotoa Tampereelle, mielessä pyöri muutto takaisin maalle. Haaveilimme vuosikaudet vanhasta maalaistalosta, pihapiiristä, lasikuistista, puuhellasta ja vanhoista ikkunanpuitteista. Vuosien varrella alkoi kuitenkin tuntua, että unelmakotia ei ihan niin vain löydetäkään, mitä jos sitä ei olekaan olemassa? Uuden talon rakentaminen kävi ehkä mielessä, mutta uudesta ei saa vanhaa. Vanhan talon ominaispiirteet historiasta vanhoihin lankkulattioihin olisi mahdottomuus. 

Hauskaa tässä on se, että tämä talo on pyörinyt mielessä jo seurusteluajoista asti. "Muutamaan" kertaan tuosta ohi ajaneena huokailin aina itsekseni, kuinka hieno talo siinä vain tyhjillään rapistuu. Vuosia myöhemmin, monen onnekkaan sattuman jälkeen me saamme mahdollisuuden tehdä tästä kaunokaisesta meille kodin. 

Olimme aivan myytyjä ensivierailusta lähtien. Talossa vallitsi kaaos murtovarkaiden jäljiltä, mutta me näimme vain kaikki hienot tulisijat, lankkulattiat, vanhat ikkunanpuitteet, lasikuistin ja ihanat pikkukamarit. Omasta lapsuudesta luultavasti johtuen, muutaman talorallin juosseena, olen aina haaveillut, että kodissani pääsisi kulkemaan ympäri ja että peräkamarista näkisi talon lävitse aina toiseen päähän. Se näkymä olisi täydellinen, avara, kotoisa ja lämmin. Nyt meillä on se näkymä. Vaikkakin viimesilauksia edeltää valtava työ, kantaa lopputuloksesta haaveilu varmasti sinne loppumetreille asti.Tietenkin juuri, kun ostamme talon ja olemme tulossa aloittelemaan hommia, sataa Merikarvialle ennätysmäärä lunta. 73 senttiä vuorokaudessa! :D

Vaikka tähän touhuun sisältyy iso riski, olen sitä mieltä, että se on nyt tai ei koskaan. Ilman riskejä ei voi mitään saavuttaakaan, joten nyt toivotaan vain parasta ja aletaan hommiin! Hullun hommaahan tämä on, mutta mikäs siinä, jos tykkää ;)

2 kommenttia:

  1. Apua! Ihan mahtavaa! :) En malta oottaa mitä alatte tekemään, tosta tulee niin hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Täällä vähintäänkin samat fiilikset: apua ja mahtavaa! :D

      Poista

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...