keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Suurennuslasin alla navettarakennus

Rakennus edestä, pihan puolelta sekä takapuolelta. Vasemmalla (alemmassa kuvassa), tallin päädyn alahirret ovat antaneet periksi ja katto on notkahatanut.
Navetan pääty.
Pihassa komeilee ja vähän irvisteleekin vanha navettarakennus. Aikaisemmin jo kerroinkin, kuinka sisältä löytyy monenmoista tilaa. Meillä onkin toiveissa, että tästä saataisiin vielä korjattua meille rakennus moneen tarpeeseen. Varastotilaa ei voi olla koskaan liikaa, Frans on aina halunnut pienen verstaan ja itse haaveilen saavani kaikki vanhat työkalut ja esineet (jotka eivät löydä paikkaansa talosta) johonkin esille. Suunnitteilla on esimerkiksi verstas, puuvaja, varastotilaa, autotalli ja se minun pieni "kotimuseoni". ;)

Vasta keväällä saadaan kuitenkin tietää, minkälaisen työn takana tämän kunnostus on. Korjausta vaativat ainakin takahirret tallin päässä, katto ja ulkolaudoitus. Toivottavasti saadaan tämä vanhus vielä käyttökuntoon!

Alla on nopea piirros rakennuksesta. Sitä on niin hankala käsittää pelkkien kuvien avulla. Kolme ensimmäistä kuvaa kuvaavat tämän hetkistä tilannetta eri tiloista. Alin, väritetty kuva on haavelua. Jos rakennus olisi siinä kunnossa, että navetan päädyn hirsiseinä ja aitta vain voitaisiin paljastaa laudoituksen alta näkyviin. Laudoitustahan ei ole tällä hetkellä, kuin rakennuksen itä-ja eteläpuolilla.


Katsotaan siis, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...