tiistai 8. maaliskuuta 2016

Kirvesmies kylässä

Viikonloppuna päästiin taas askeleen lähemmäs sitä ihan oikean remontin aloittamista. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja mehän suunniteltiin. Pääsin viimeinkin kysymään kaikki tyhmätkin kysymykset, jotka ovat mielessä pyörineet.  Meidän kirvesmies, enoni, kävi katsomassa taloa ja tekemässä meidän kanssa korjaussuunnitelmaa tälle vuodelle. Hänen kanssaan käytiin katsomassa taloa ennen ostopäästöstä eikä kuulemma meinaa samaksi taloksi uskoa. No, kaikkien pintamateriaalien poistaminen ja parin seinän kaataminen voi vaikuttaa paljolti asiaan ;)

 

Päivästä jäi todella hyvä fiilis! Oli kiva huomata, että omat budjetit ja aikataulut pitivät aika hyvin paikkansa. Työlista kasvoi aikatavalla, mutta onneksi lähinnä sellaisilla hommilla, joihin uppoaa rahan sijasta omaa aikaa. Tulisijoihin meneekin sitten enemmän rahaa, kuin arveltiin, mutta niistä lisää myöhemmin. Kirjoittelen jokaisesta tulisijasta ja niiden korjaussuunnitelmista omat postauksensa. 

Tämän vuoden tavoitteena on kunnostaa kaikki tulisijat, kengittää hirsirunkoa, korjata ulkolaudoitus, kunnostaa kuisti, lisäeristää välipohja ja tehdä tulevan yläkerran lattian rakenteet valmiiksi, avata lattiat, tyhjentää alapohjat vanhoista eristeistä ja laittaa uudet tilalle (niin monesta huoneesta, kuin ehditään). Lisäksi pihaa muokataan kaivurin avustuksella, huoneiden seinistä poistetaan naulat, repsottavat eristeet/tasoitteet hirsien välistä ja ehkä pari ikkunaakin ehditään kunnostamaan. Ehkä tässä on jo tarpeeksi tekemistä.

Seuraavana päivänä siivoiltiin vähän paikkoja ja valmisteltiin tulevia talkoohommia. Tiedossa on ainakin hormien purkua ja naulojen nyppimistä. Kuinka hauskaa?! :D

Irroitettiin kylpyhuoneesta vintille tuleva viemäriputken pätkä.
 Samalla siivottiin vintiltä pois kaikki muoviroskat ja lasinsirut.Lopuksi irroitettiin vielä leivinuunin lähes irtonaisena roikkuneet oven karmit ja luukkujen ovet siistimistä varten.


 Tästä taas jatketaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...