sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Tulevaisuuden suuria kysymysmerkkejäTäällä Rivieralla lämmössä loikoillessa on tullut mietittyä hieman tulevaa vuotta 2015. Tämän vuoden loppuun vieminen kunnialla ei pitäisi olla iso urakka. Kunhan hoidan koulujutut täällä kunnolla, läpäisen kokeet ja saavun kotiin yhtenä kappaleena niin se on siinä. Ensi vuosi teettääkin jo vähän enemmän tekemistä ja päänvaivaa. Voisin veikata että luvassa on tähän astisen elämäni vaiherikkain vuosi. 


Luvassa on asunnon etsiminen, koulusta valmistuminen, töiden etsiminen ja häät. Huh huh ja nämä kaikki pitäisi olla pulkassa jo kesäkuun loppuun mennessä jos vaan mitenkään mahdollista. Ihan pieni paniikki alkaa hiipiä varsinkin hääjärjestelyjen ja kanssa, kun missä välissä niitä ehtii miettimään ja hoitamaan kun koulussa pitäisi käydä ja toivottavasti on muuttokin tiedossa ja töitäkin kun vielä saisi. Kyllähän sitä aikaa aina on, mutta välillä täytyy vähän hengähtääkin. Viime kevät oli jo vähän liiankin kova pyöritys, jolloin huomattiin, ettei sellaista 24h pyöritystä ja täysillä menemistä vaan jaksa kuukausi tolkulla. Koulua, töitä, muuttamista ja remontoimista lähes kellon ympäri oli meidän ohjelma ainakin parin kuukauden ajan. Niinä kuukausina ei paljon hymyilyttänyt ja väsymys oli jatkuvasti päällimmäinen olotila. Eli ajankäytön kanssa täytyy olla vähän tarkempi varsinkin kun on paljon tekemistä samaan aikaan.Vähän kinkkinen yhtälö, mutta eiköhän siitäkin selvitä niinkuin kaikesta on tähänkin mennessä selvitty! Aika isoja muutoksia on siis luvassa.


Meidän osoite on tällä hetkellä Franssin vanhemmilla, eli ollaan luovuttu meidän paritalokämpästä vähän pakon edessä. Tuntui vaan kertakaikkiaan typerältä maksaa isoa vuokraa kahdessa osoitteessa (Suomessa ja Ranskassa), kun Frans ei edes kotona ehtisi paljon kääntymään. Mirokin tykkää kun saa tallustella maalla vapaana, eikä tarvitse pelätä naapureiden irtokoiriakaan enää. Vähän kyllä kirpaisee muuttaa takaisin "kotiin", mutta tämä oli ehdottomasti järkevin valinta ja niin väliaikainen kuitenkin. ;) Säästämme kuukaudessa vähintään 700 € asumiskustannuksissa ja asustellaan omassa mökissä. Tarkoitus olisi siis keksiä mitä ihmettä tehdään kun saavun täältä ja joulu on vietetty. Muuta ajatusta ei ole, kuin että varmaan samoilla suunnilla pysytään. Tampereelle ei enää muuteta, koska mun koulu on yhtä kurssia ja opparia vaille valmis (ainakin toivottavasti).


Sitten niitä töitä pitäisi etsiä. Mistä? Ei hajuakaan. Minkälaista työtä? Ei hajuakaan. Apua! :D Taidetaan myös tarvita toinen auto. Ehkä, toivottavasti ei kuitenkaan ihan vielä. Töiden etsimiseen vaikuttaa myös kouluni loppuun vieminen. Minun täytyy kulkea vielä Tampereella yhden kurssin verran ja opinnäytteen merkeissä, joten en tiedä missä kohtaa niitä töitä voisi aloittaa ja millaisilla tunneilla, kun tarvitsen niin paljon joustoa koulun hoitamista varten. No, itsepähän päätin muuttaa pois Tampereelta ja päättänyt olla muuttamatta takaisin. Mutta mielestäni olisi vielä turhempaa muuttaa takaisin vain parin kuukauden takia. Näillä mennään!

Ja sitten vielä ne häät. Paljon on jo suunniteltu ja tehty, mutta niin paljon on vielä tekemättä. Keväällä pääsee kaasotkin viimein tositoimiin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...