keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Talokierros

Itäpuoli on mielestäni huonoimmassa kunnossa, tai ainakin aikaavievin. Maa on noussut kymmeniäkin senttejä talon etupuolella jättäen alleen kivijalan ja lahottaen alalaudoituksen. Huonossa kunnossa ovat myös ikkunoiden alakarmit, jotka ovat päästäneet myös vettä rakenteisiin. Jää nähtäväksi, kuinka pahasti. Muutama hirsi ainakin joudutaan vaihtamaan/paikkaamaan, se oli jo tiedossa ennen kauppoja. Kuistin laittamisesta itselläni ei ole vielä mitään käryä, mutta sekin selviää kirvesmiehen vierailun yhteydessä.
Länsipuoli on taas aivan itäpuolen vastakohta. Laudoitus on suhteellisen hyvässä kunnossa, kivijalka ei ole jäänyt maan alle ja ikkunatkin ovat suhteellisen hyvässä kunnossa. Sormet ristiin, että tällä seinällä päästään pälkähästä vain paikkakorjaamisella ja tietenkin ikkunoiden kunnostamisella ja maalamisella.

Talon seinustoilla kasvaa paljon puskaa, joista osa on jo raivattu, mutta osa odottaa keväämmälle. Seinustan vierestä poistetaan kaikki kasvillisuus ja ympäriltä kaadetaan muutama huonokuntoinen ja liian lähellä kasvava puu.


Pohjoispuolella ei ole lainkaan laudoitusta, eikä vintin lautaseinääkään ole maalattu. Pohjoispuolta ei rasita sää, aurinko tai vieraiden katseet siinä missä ne rasittavat talon etelä-, itä- ja länsipuolia. Aika kirjava kokonaisuus tällä hetkellä, en ole ihan varma naurattaako vai itkettääkö? :D Tämäkin seinusta saa laudoituksen, ehkä kesällä, tai koska tämän urakan kimppuun sitten päästäänkään.


Eteläpuoli on eniten auringon armoilla ja yleensä siitä johtuen huonoimmassa kunnossa. Talon päädyssä olevat havupuut ovat kuitenkin hieman suojanneet pahimmalta paisteelta.Mutta, niinkuin näkyy, työtä riittää! Pystyn silti sieluni silmin näkemään, kuinka siistiltä ja hienolta talo näyttää korjatuilla laudoituksilla, kunnostetuilla ikkunoilla ja uudessa maalikerroksessa siistityssä ympäristössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...