maanantai 15. helmikuuta 2016

Oviaarteita

Talon väliovet ovat piste i:n päälle! Vain yksi ovi oli korvattu uudella "modernilla" lastulevyovella luultavasti 80-luvun märkätilaremontin yhteydessä. Aluksi luulimme, että näitä lastulevyovia oli enemmänkin, mutta ovia pois paikoiltaan nostettaessa kävi selväksi, että ne olivatkin täyttä puuta. Ovet painoivat todella paljon ja lähemmin tutkittuamme huomasimme, että vanhat puuovet oli vuorattu vanerilla ja maalattu valkoisiksi. Onni onnettomuudessa, alta paljastui siis lisää kauniita puuovia! Onneksi ovet oli vain modernisoitu esimerkiksi polttamisen sijaan!


Sisältä löytyneiden ovien lisäksi löysimme vielä yhden navetan vintiltä, kun huomasimme, että katto vuotaa. Vesi tippui tavarakasan päälle, jossa oli tuulensuojalevyjä, eristysvillaa ja alimmaisena tämä ovi. Tämäkin ovi oli päällystetty vanerilla, onneksi, sillä se oli suojannut alla olevaa ovea ainakin jonkin verran. Pojat poistivat osittain kastuneen vanerin oven ympäriltä ja nyt se jää odottamaan omaa paikkaansa talossa. Tämä navetta on kyllä kätevä tila. Kesällä siitä muotoutuu ikkunankunnostusverstas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...