sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Joulu 2019

Joulukuussa siivoiltiin niin sisällä, kuin ulkonakin. Pihallekin oli kiva laittaa esimerkiksi havuja sinne tänne, koska lumesta ei ollut tietoakaan. Toivat ne hieman joulun tunnelmaa. Marraskuun viimeisenä päivänä meillä vietettiin myös pienten pikkujouluja, jota varten koristeltiin jo hieman paikkoja jouluun.

Puusuuli siivottiin ja somistettiin joulukuussa.


Virittäydyttiin tunnelmaan syömällä (paljon) riisipuuroa  kynttilänvalossa. Kuusi kaadettiin harvennusmielessä meidän pieneltä metsäpläntiltä. Tämä olikin aika muhkea tapaus, mutta mahtui kuitenkin paikalleen juuri ja juuri. 

Muutama päivä ennen joulua koristeltiin kuusi koko perheen voimin. Täytyy pitää silmät auki kirpputoreilla, jos löytyisi sinisiä koristeita lisäksi ensi vuoteen.Saimme paljon ihania joulukortteja, tässä yksi lempikorteistani ikinä! <3


 Joulukattaukseen löytyi kuusi metriä pellavaliinaa kierrätyskeskuksesta.


Aattopäivän pimetessä sytytettiin kynttilät ja odotettiin molempien perheitä joulupäivälliselle.


 Joulupöydässä oli perinteinen kattaus ja leipätarjoiluina oli itse leipomaani pataleipää sekä ensimmäistä kertaa kokeiltu saaristolaisleipä.Jälkiruoaksi glögiä ja kastamista. Ikkunasta kurkittiin, josko joku yllätysvieras vielä tulisi ja tulihan se. Pikkuisäntä hoiti lahjojen jakamisen pukin sanellessa nimiä. Oikein oli reipasta menoa ja pukin syliinkin uskaltauduttiin.Itse sain aika ihanat lahjat! Paketeista löytyi muun muassa mieleisiä kirjoja, villasukat ja isännältä sain paikallisen sepän takomat penkin jalat!! Vau!


 Jouluaamuna ikkunasta pilkistikin vielä yksi ihana yllätys, lunta! Pakkasta ja lunta! Täydellinen joulusää.Meidän joulu oli oikein mukava, rauhallinen ja ikimuistoinen. Alla linkkejä aikaisempien vuosien joulun aikaan:

Fransinmäen ensimmäinen joulukuusi 2016
Joulu 2016
Joulu 2018

Vielä pari päivää tätä vuotta jäljellä, mitähän se ensi vuosi tuo tullessaan?
Hyvää loppuvuotta ja onnellista uutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...