maanantai 30. joulukuuta 2019

Monta pientä loppuvuoden askaretta

Keittiön kappien koristelistat


Vain vajaa puolitoista vuotta keittiön kaappien asentamisen jälkeen alkoi se listapaketti ärsyttämään siinä määrin salin lattialla, että päätettiin alkaa niitä paikoilleen asentamaan, Isänpäivänä. Huomattiin sitten siinä tehdessä, että kaikki paketin listat eivät olleetkaan ihan samona, vaan sieltä löytyi kahta eri sorttia. Aamulla soitto paikalliselle yrittäjälle, jolta keittiö hankittiin ja saatiin heti oikeat listat tilalle. Sitten vaan sahausta, liimausta ja sovittelua.Navetan vintin puuttuvan oven rakennus ja asennus


 Tämä homma on ollut sillä loputtomalla "pikkutöiden" To do-listalla aika monta vuotta. Yksi ilta Frans sitten totesi, että "nyt menen sen oven tekemään". Parin päivän päästä hetki ähkittiin ovea paikoilleen ja siinä se vihdoin on!Ovi saa maalia pintaan sitten joskus myöhemmin ulkorakennuksen kunnostuksen yhteydessä.


Ulkolaudoituksen kunnostusta

 Räystäiden alle asennettiin puuttuvia lautoja marraskuussa.

 Päätykin pääsi työn alle, kun rakennustelineet kasattiin pohjoispäätyyn eteläpuolelta.

Nyt on laudoitus aika hyvällä mallilla. Tämä on kyllä aika karun näköinen näin keskeneräisenä? :D Vielä on kuitenkin siellä täällä pieniä juttuja tehtävänä ennen keväällä aloitettavaa maalaus-urakkaa. Kaikkia listoja ei kuitenkaan tulla ehtimään ensi vuodenkaan aikana, mutta koitetaan ainakin ns. seinusta kerrallaan saada viimeistelyjä aikaiseksi. :)


Kylpyhuoneen korjausmaalausta


 Tähän kulmaan oli joskus ajatuksena laittaa kulmalista, mutta todettiin, että maali saa riittää ja maalattiin se vihdoin ja viimein oikean väriseksi. Eikä se mitään listaa kyllä kaipaakaan.

Lisäksi maalattiin toisen oven karmin ulkoreunat. Tähän tulee vielä ovilistat, kun sellaiset tarpeeksi kapeat vanhat listat löydetään (tai tehdään). Oven ja sähkörasioiden välissä on niin vähän tilaa, että meidän varastoissa olevat listat eivät tähän mahdu, mutta onneksi tämä ei varsinaisesti huuda listoja.


Muutama pikkujuttu on siis poissa työlistalta, mutta niitä riittää kyllä, ehkä loputtomiinkin. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...