perjantai 24. kesäkuuta 2016

Juhannusviikko

Tällä viikolla ei varsinaisesti valmistauduttu juhannukseen, vaan ensi viikon talkoisiin. Paikkoja täytyisi saada siihen kuntoon, että ensi keskiviikkoaamuna uskaltaisi laittaa punamullat tulille ja päivällä pääsisi maalailemaan ulkorakennuksia ja aitaa. Vaikka varsinkin navettarakennus vaatiikin vielä ison remontin, (jonka jälkeen varmastikin päästään uudelleen maalauspuuhiin), on siihen vielä sen verran pitkä aika, että harjoitellaan nyt keittomaalin tekoa ja saadaan remonntia odotellessa siistimpi piharakennus. Frans jo kasaili maalin keittopaikkaa pihaan ja aineksetkin on jo odottamassa pataan pääsyä. 

Sijoitettiin me tällä viikolla kunnon työvarusteisiinkin. Viikonlopun aikana oli sen verran useasti kynä ja mitta hukassa, että ostettiin molemmille kunnon housut, mihin mahtuu kaikki tarvittava mukaan. Ovat olleet kyllä nämä pari päivää erittäin kätevät ja mukavat, joskin hieman hiostavat. Se nyt ei kuitenkaan tässä Suomen kesässä koidu usein ongelmaksi :D

Pysyy näissä koirakin kätevästi matkassa ;)
Tällä viikolla jatkettiin aidan tekoa sahaamalla ja kiinnittämällä rimoja paikoilleen. Tämän vuoden juhannussiivo rajoittui nurmikon leikkuuseen, navetan seinustan siivoamiseen ja pariin juhannuskoivuun. Sisällä vallitsee yhtään vähättelemättä KAAOS. Kaikki tavarat on kasattu saliin ja kuisti toimii verstaana, mutta mitäpä tuosta. On tämä suhteellisen siisti työmaaksi :D Itse olen koko juhannuksen töissä ja Franskin ehtii talolla vain piipahtamaan. 

Tästä seinustasta olisi kyllä pitänyt ottaa ennen-kuva. Sellaisen määrän kannoin pois tavaroita, rautaromua, kiviä, puita, sementtiä, haravoin ja siivosin, että ajattelin tämän siivoamiseen menevän pari päivää. Mutta kyllä nyt kelpaa!

Kun rimat on saatu paikoilleen kuivuriaitalle saakka, alkaa aidan teko portilta talolle päin. Voi olla, että tähänkin urakkaan uppoaa aikaa, vielä on nimittäin muutama sata rimaa sahattavana, että päästään sinne kuivurille asti :D Saattaapi jäädä talkoolaisille aidan tekoakin.

Sisällä on tyhjennetty pikkukamarin rossia ja avattu hieman tuvankin päätyä. Saattaa olla, että pari lisähirttä joudutaan vaihtamaan. Toisessa kamarissa on meneillään hevosmuurahaisten karkoitus. Vanhaksi luultu pesä ei ilmeisesti ollutkaan vanha, kun viime viikolla huomattiin nurkassa kovin monta muurahaista. Päivä myrkytyksen jälkeen, on muurahaisliikenne loppunut lähes kokonaan ja ensi viikolla vaihdetaan neljä alimmaista hirttä joka tapauksessa. Sormet ristiin, ettei näitä kavereita nähdä enää meidän rakennusten hirsissä.

 

Eilen poikettiin väsäämässä meille pikajuhannus kymmenessä minuutissa. Ehdittiin keräämään vähän kukkia ja koivuja portin ja kuistin pieleen.


Toivotamme kaikille oikein mukavaa, rentouttavaa ja hauskaa juhannusta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...