sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Sunnuntaitalkoot

Sunnuntaina suunnattiin taas talolle purku-ja siivoushommiin. Yllätykseksemme saimmekin aika porukan työntouhuun mukaan. Poltettavien purkuroskien uloskantamisessa, purkamisen eteenpäin saamisessa ja tapetinjämien nyppimisessä olisi ollut ehkä liikaa hommaa kahdelle. Yli kymmenen hengen porukalla homma sujui todella nopeasti ja hauskempaahan tuo homma on kaveriporukalla ;)

Purkuroskien ja oksien polttoa kokossa.
Tytöt kärsivällisyyttä vaativassa hommassa, pojat hajottamassa paikkoja.
Mitä tapahtuu, kun Antti saa luvan purkaa wc-kaluston? Ei niitä ainakaan yhtenä kappaleena ulos viedä.. :D No, harvemmin saa luvan kanssa paikkoja hajottaa!


Saunan ja suihkun katon takaa löytyi vanha vihreä kattopaneeli.


Talon vanhan päädyn kamarin lattiaa avattiin parin lankun verran ja alta paljastui maa-ainesta. Ensimmäinen ajatus oli "apua", mutta lankkua kun käännettiin niin puu näyttää kuin uudelta (ainakin näin meikäläisen silmään :D). Saapi nähdä voidaanko tämä näin jättää, jos on jo 50-100-vuotta tai kauemminkin säilynyt näin hyvänä.

Leivinuuni ja puuhella on palautettu tuvan keskipisteeksi. Ehkä siitä joskus saadaan myös nätimmän näköinen? :D

Navetan ikkunasta.
Pihakoivujen ympäriltä kaadettiin muutama kuusi. Alta paljastui ihmeellinen kumpare, eikä nuo koivutkaan kovin nätiksi ole kasvaneet samassa sumpussa. Koivujen kohtaloksi koituu moottorisaha, jonka jälkeen kumpare tasoitetaan kaivinkoneella ja tilalle laitetaan uusi puu/puita kasvamaan. Oikealla Paraguaista juuri palannut Roosa lämmittelee kokon lämmössä.

Töiden jälkeen paistettiin makkarat ja juotiin talkookaffeet.Seitsemän jälkeen alettiin sammuttelemaan valoja ja lähdettiin saunan kautta nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...