tiistai 26. tammikuuta 2016

Pohjapiirros & Rakennuskulttuuritalo Toivo


Piirtelin talon pohjapiirroksen ostohetkeltä. Pari seinää ollaan jo purettu, lisää puretaan ja tehdään uudestaankin. Keittiön ja tuvan välinen seinä purettiin, jotta tupa saatiin vanhaan muotoonsa. Lisäksi väliseinä olisi tuskin läpäissyt palotarkastusta, kun oli rakennettu leivinuunin päälle. Samoin oli rakennettu salia halkova pitkä seinä, päin kaakeliuunia. Salin pään väliseinät puretaan kohta kokonaisuudessaan, koska ne ovat tällä hetkelä hyvin kotikutoiset, harvalautaiset evätkä kovin äänieristävät. Yksi kamari rakennetaan myöhemmin uudelleen, sillä huoneita ei jäisi muuten kovin montaa.Vierailimme tänään Rakennuskultturitalo Toivossa, jossa saa neuvoja vanhojen rakennusten kunnostamiseen. Saimme paikan päällä erittäin hyvää ja asiantuntevaa palvelua, sovimme korjausneuvontakäynnin talolle ja ilmottauduimme samalla kevään ikkunankunnostuskurssille. Lyhyen visiitin aikana saimme niin paljon informaatiota, että en tiedä mihin sitä oikeen ollaan ryhdytty. Ongelmia ja päänvaivaa tulee ainakin rakennuslupiin tarvittavien suunnitelmien ja energiasäädösten kanssa. Lisäksi täytyy miettiä mahdollisuutta museoviraston avustuksiin. 

Vaikka käynti Toivossa nosti remonttistressin uudelle levelille, niin ehkä oli ihan hyvä päästä ajantasalle näissä asioissa tässä vaiheessa, kuin vasta aikojen päästä. Toivossa olisi ollut vaikka mitä nähtävää rakennustekniikoista vanhoihin tapetteihin (joista osa löytyi meidänkin talon tapettikerrostumista) ja muihin materiaaleihin. Täytyy mennä tutkimaan kaikki nurkat vielä paremmalla ajalla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...