sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Risukoiden kimpussa


Viikonlopun aikana kaatui muutama puu, syreeninoksa ja marjapuska. Pari päivää meni siis harvennuspuuhissa. Syreenipuskista poistettiin kuolleet osat ja katkottiin oksia niin, että ne saadaan kaivurin saapuessa siirtää uusille, järkevämmille paikoille. Muutama puska siirretään keskeltä pihaa tien viereen näkösuojaksi. Poistimme myös jonkin verran villiintyneitä, joka paikkaan levinneitä puskia (marjapuskia ja jotain muuta puskaa) talon ja kellarin ympäriltä. Talon eteläpääty muuttui myös jonkin verran, kun puiden sumasta kaadettiin kaksi mäntyä ja pikkukuusia niin, että talon päätyyn jäi yksi mänty ja kuusi näkösuojaksi. 

Sisälläkin jatkettiin tapetin rippeiden ja naulojen nyppimisellä sekä esimerkiksi kuistin kaappeja siivoamalla. Siivouksessa keskityttiin tällä kertaa kuitenkin enemmän navettaan, mutta siitä lisää myöhemmin.Pesuhuone ja sauna purettu!


 Kaikkien ovien ja ikkunoiden listat on nimetty.

Yhdessä kamarissa on vielä tapettia jäljellä.Frans poistamassa kuistin sähköjohtoja ja lamppuja.


Kuistin kaappien siivousta ja sisätilojen purkua.
Lumen alta alkaa paljastumaan yhtä sun toista.

Pihan syreenit vielä kokonaisuudessaan.


Kiitos myös apurille! "Jokainen revitty naula on lähempänä valmista kotia!" :D

4 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Heip! Täällä yksi tuon talon salainen ihailija. Oon jo monta vuotta ihaillu tota taloa ja koko pihapiiriä ja harmitellut että noin upea talo on jätetty ränsistymään. Ihan mahtavaa että jotkut on ottanut tollasen urakan itelleen. Pystyn niin näkemään jo silmissäni kuinka hienon tosta talosta voikaan saada, ja kuinka ihana siellä varmasti on sitten asua. Mietein heti että tahtoisin niin nähdä kaikkia kuvia sieltä sekä remontin (ja sisustamisen!) edistymisestä, sitten löysin tän blogin! Innolla seurailen!! t. KADE

    VastaaPoista
  3. Hei ja kiitos kommentistasi! :) Kiva kuulla, että innokkaita seuraajia löytyy. Todellinen urakka on kyllä edessä, mutta toivotaan, että työ kannattaa ja lopussa kiitos seisoo ;) Mahtavaa, että löysit blogin, tänne tulee päiviteltyä varmasti aina, kun asiat etenee. Näitä postauksia on kiva itsekin lueskella ja muistella mistä kaikki on lähtenyt. Sitä sisustamista en malttaisi kyllä odottaa, mutta onpahan aikaa ideoida ;) Tervetuloa seurailemaan ja poiketakin saa, jos tuvalla ollaan!

    VastaaPoista

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...