torstai 25. syyskuuta 2014

Antibes

12. syyskuuta päätimme tehdä pienen päiväretken Antibesiin suomalaisella kokoonpanolla. Lähdimme aamulla junalla Nizzan pääjuna-asemalta ja saavuimme perille puoli tuntia myöhemmin. Kävelimme sataman kautta vanhaan kaupunkiin, mikä olikin älyttömän kaunis! Kauniimpi kuin Nizzan vanha kaupunki! Vähän aikaa käveltyämme söimme lounaan ja päätimme lähteä katsastamaan sataman toisella puolella sijaitsevan linnoituksen. Kävelymatkaa kertyi ja perille päästyämme päätimme osallistua 1,5 € maksaneeseen opaskierrokseen. Kiertelimme linnoituksessa, josta näkymät olivatkin aivan omaa luokkaansa!

Linnoituksen kierrettyämme kävelimme takaisin vanhaan kaupunkiin ja sieltä rannalle ottamaan hetkeksi aurinkoa (ja päivänet!). Rannalle makoilun jälkeen etsimme ruokapaikan ja tilasimme pizzaa ja lasangnea! Mun pizza oli ainakin älyttömän hyvää! Ruoan jälkeen haimme vielä jälkkärit viereisestä leipomosta.

Kotimatka ei sitten sujunutkaan ihan suunnitelmien mukaisesti kun joku jäi junamme alle Antibesista seuraavan pysäkin kohdalla. Siitä seurasi sitten pitkä epätietoisuus mitä tehdään kun oltiin vähän niinkuin keskellä ei mitään, pimeässä ja ihan pihalla siitä mitä on edes tapahtunut. Lopulta poliisit ja palomiehet saattoivat meidät raiteita pitkin asemalle johon saapui toinen juna viemään meidät Nizzaan. Tähän episopiin meni ainakin 3 tuntia ja kotiin päästyämme olimme enemmän ja vähemmän poikki ja vähän järkyttyneitä tapahtuneesta. 

Tässä muutamia kuvia kauniista Antibesista ja vaiherikkaasta päivästämme:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...