tiistai 11. joulukuuta 2018

Salin pinkopahvitus loppuun

Yksi salin seinistä on odottanut pinkopahvitusta jo tovin aikaa. Pinkopahvitus on muutenkin hoidettu aika monessa erässä, kun aina jokin "pakko tehdä nyt" juttu on tullut väliin. Mutta nyt se on valmis! Tapetointi jätetään suosiolla ensi vuoteen.Vaikkei olla vielä montaa pahvia omalla remonttiurallamme asennettu, niin jotenkin se tämäkin homma helpottuu. Työ tekijäänsä opettaa. Tai lähinnä se epäonnistumisen kauhu on poissa, kun on opittu, että pahvitusta on aika helppo korjata, jos se ihan mönkään menee.


Sali näyttää siis loppuvuoden aika valoisalta valkoisine seinineen, ennen aika tummaa, siniharmaata William Morrisin tapettia.

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Erittäin mielenkiintoinen blogi remontoinnin osalta. Itselläni haaveissa ollut pitkään samanlainen projekti. Osaat kyllä hyvin kuvailla ja kirjoittaa. Esimerkiksi alapohja/lattiaremontista kerrottaessa ihan myötäelin sitä tuskaa, mikä aiheutui hirvittävästä työmäärästä ja homman edistymisen hitaudesta. Erityisesti multapenkki kiinnostaa. Seinän viereen lattian alle tuli siis kutteria. Tuliko kutteri ihan paljasta maata vasten? Tuliko lattialankkujen alle mitä eristettä? Nythän ei vielä kovia pakkasia ole ollut, mutta tuntuuko lattia kylmältä tai vetoiselta? Arvostan todella kaikkia sitä mitä olette tehneet vanhan rakennusperinteen säilyttämisen eteen. Itse keitettyjä maaleja ja liistereitä. Kertakaikkisen hienoa! Jään mielenkiinnolla seuraamaan blogia. Bongasin teidät myös igstä. Laitoin seurantaan. Toivotan onnea uuteen tupaan ja hyvää uutta vuotta! Pahoittelut, jos jää kirjoitusvirheitä. Edellisen kommentin poistin juuri siitä syystä. Kännykällä hankala käyttää tätä blogisivustoa.

  VastaaPoista
 3. Hei ja kiitos kommentistasi, kiva, että postaukset ovat olleet mielenkiintoisia! :) Tämä vanhan talon kunnostaminen oli meidänkin unelma jo jonkin aikaa ennen talon ostoa. Tilaisuus tuli silti eteen yllättäen, mutta päätimme ryhtyä hommaan ja se on tuntunut tähän asti kannattavan. Vaikka kuinka tällaisesta olisikin haaveillut, on ne monet työvaiheet aika raskaita ja yllättävän pitkäkestoisia. Kyllä siinä on saanut monet kerrat purra hammasta ja jatkaa vain ja lopulta ne kaikki hommat valmistuvat ja kyllä se sitten palkitsee!

  Salissa tosiaan on multapenkki, meille aika tuntematon ratkaisu, mutta päätimme pitää sen entisellään, kun mitään kosteus,-tai muita vaurioita ei löytynyt. Lankkujen alla oli erilaisia kerroksia, joilla jokaisella oli oma tehtävänsä eristyksessä, esim. olkikerros. Nyt en äkkiseltään muista kerrosten järjestystä.. täytyisi taas virkistää omaakin muistia? :D Mutta me siis jouduimme yhden seinustan vierestä tyhjentämään multapenkkiä hirrenvaihdon vuoksi. Ja sen uudelleen täyttöä pohdittiin sitten kirvesmiehen ja Kulttuuritalo Toivon avustamana. Pohja putsattiin hyvin, sitten kerros lecapapua, paperi/kangas, kutteri, paperi ja lankut. Muilla seinustoilla lisättiin vanhojen, painuneiden eristeiden päälle lisäksi kutteria. Olemme seuranneet ilmojen vaikutusta lattiaan. En koe, että lattia olisi kylmä, mutta tuulisella ilmalla lattiasta vetää. Meillä on pari ajatusta, mistä tuuli pääsisi vielä lankun ja paperin väliin, ongelma on ehkä yksi nurkka, joka on laudoituksen korjauksen keskeneräisyyden vuoksi ns. auki, eli kulmalaudat/listat puuttuvat ulkoapuolelta ja sen nurkka on vielä paremmin tilkitsemättä. Tapetoinnin yhteydessä, kun jalkalistat täytyy vielä irroittaa, koitetaan myös paikantaa ongelmakohtia. Silti, olen positiivisesti yllättynyt, näin talvella meillä on lattiassa paksut matot ja arkea ei ole lattia mitenkään haitannut. Mutta kovalla puhurilla sali tietty viilenee nopeammin. Salin pää ollaan kyllä muutenkin pidetty muuta taloa hieman viileämpänä.

  Kiitos kauniista sanoista! Monessa asiassa on huomannut, että itsetehtyinä esim. niissä maaleissa ja liistereissä on säästänyt paljon rahaakin ja meistä itse tekeminen on ollut kyllä kovin mielenkiintoista ja antoisaa puuhaa. Instagramiin tuleekin päiviteltyä useammin, kun enää harvemmin tulee tietokonetta aukaistua ja kännykällä blogin päivitys on kyllä hankalaa.

  Tervetuloa seuraamaan ja hyvää alkanutta vuotta 2019! :)  VastaaPoista

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...