sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Pihan tasoitusta

Pihatyökausi alkoi ja päättyi kaivurin käyntiin. Alkukesästä tasoitettiin pihan peräksi kutsuttu alue piharakennuksen nurkalta kiviaidalle. Sinne kaivettiin projektin alkuvaiheilla meille kokkokuoppa ja muualla oli kasoja/kumpareita ojan kaivuun jäljiltä. Maa tasoitettiin siistiksi ja työn edetessä vastaan tulleet isot kivet kasattiin reunukseksi ojan viereen. Kivien eteen istutettiin tupaantuliaislahjaksi saadut tyrnipuskat.
Kokkopaikka täytettiin ja tehtiin uusi parempaan paikkaan "takapihalle".
Kaivuri ja traktori olivat kyllä tämän pojan päivän (tai viikon) 
kohokohdat ja päästiin ihan kyytiinkin! :)


 Loppusyksystä aloitimme pihasaunan paikan raivausurakan. Täälläkin oli ojan kaivuusta paljon kasoja, joissa kasvoi muutama koivu. Puut kaadettiin ja remontti/puutavarakasat siistittiin ja osaa vähän siirreltiinkin. Siinä saatiin pari viikkoa ahertaa, kun pimeä alkoi tulla jo niin aikaisin, että tehokkaat työtunnit olivat aika vähissä.

Sitten yksi talvinen aamu se kaivuri taas tuli pihaan ja pojalla oli jälleen riemu katossa.


Tasoituksen jälkeen kaivettiin saunakaivo valmiiksi paikoilleen. Katsotaan nyt päästäänkö sinne joulusaunaan tänä vai ensi vuonna? :D


Tasoitus ja saunapaikan teko kävivät nopsaan ja pyysin vielä tasoittamaan talon takana olevan maan, jossa törrötti kantoja ja kiviä. Tänne haaveillaan meille joskus edes jonkinlaista hyötypuutarhaa (vaikka olen kyllä niin mahdottoman kaukana viherpeukalosta). Ongelmana on kuitenkin maan savisuus ja suunnitelmissa onkin kokeilla kohopenkkejä. Katsotaan, jos jotain saadaan vuosien aikana kasvamaan. Täällä riittää kyllä siivottavaakin, kiveä, risua ja kaivurinkin jälkien tasoittelua, joten tekemistä löytyy loppuiäksi? :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...