perjantai 2. elokuuta 2019

Leikkimökki osa 1: rakennus ja sisätilat

Viime kuussa tontille saatiin viimein leikkimökki, jota eniten on odottanut ehkä emäntä? :D Mökin rakenteet ja puutavara hankittiin Otamoilta, Juhalan sahalta, josta oman lapsuuteni leikkimökkikin aikanaan haettiin. Halusimme sen verran ison mökin, että aikuinenkin pystyy siellä ilman kumartelua seuraamaan leikkejä. Mökki päätettiin rakentaa loppuun itse, kun isäntä haluaa siihen vanhan tiilikaton ja tulihan siinä hieman säästettyä, ei tosin omassa ajassa :`D


Perustusten pohdintaa ja mökin nouto.

Mökki nousi kätevästi muutaman nostajan avustamana, itse istuin mukavasti autossa lasten kanssa ;)

Sitten aloiteltiin pikku hiljaa naputtelemaan seinäpaneeleja paikoilleen.


Illalla, kun paneelit oli kiinnitetty pääsin itse maalaushommiin. Maalasimme sisälle ylijäämämaaleja seiniin ja lattiaan.


Ikkunoiksi sattui löytymään vanhat pokat paikalliselta kirpputorilta. Näihin täytyy viritellä jokin suoja, ettei lasi pääse rikkoutumaan leikeissä, tai vaihtaa lasit kokonaan pleksiin.


Maalattuani lattian toiseen kertaan, pääsin sisustuspuuhiin. Nurkissa oli jo pitkään lojunut leikkimökin sisustukseen tarkoitettua pikkutavaraa ja eipä siinä montaa hetkeä mennyt, kun mökki oli valmis, tältä erää. Ensi kesänä nikkaroin tuosta ikean kaapista keittiön varastojen jämäpaloja hyödyntäen. Sen lisäksi moni huonekalu saa uuden maalipinnan, kuten pöytäkalusto ja naulakko. Uudet verhotangotkin löytyi jo kirpputorilta parilla eurolla puisten tikkujen tilalle.
Ensi kesää odotellessa siis ;)

2 kommenttia:

 1. Tulipa hieno!! Ei parane näyttää tätä esikoiselle joka kärttää leikkimökkiä joka käänteessä. Nuo pistorasiat ja katkaisijat ovat loistava idea, varastan käyttöön... Sitten joskus :D Jos nyt ensin saataisiin itse päätalo asuttavaan kuntoon. Paljonko maksoi tällainen leikkimökin kehikko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! En malttaisi odottaa ensi kesään, että pääsen viimeistelemään sisustuksen ;) Oli kiva käyttää tänne kaikkia ylimääräisiä rakennusosia (pistorasiat, listat..). Tulevat ylijäämät hyötykäyttöön. Vielä ei olla saatu lopullista laskua, kun voi olla että tarvitsemme vielä jotain puutavaraa katon rakenteisiin, mutta nämä rakenteet valmiina ja tarvittava puutavara tulee kustantamaan noin 780e. :) Kattotiilet meillä on omasta takaa. Kannatti kyllä hankkia tarpeeksi iso mökki, mukava olla mukana leikeissä, kun sisään mahtuu hyvin itsekin ja veikkaan, että tulevaisuudessa täällä halutaan nukkua kesäöitä kavereiden kanssa :D

   Tuntui kyllä vähän hassulta laittaa leikkimökkiä, kun päätalo on enemmän kuin vaiheessa, mutta onneksi sentään asuttava :D Tsemppiä teille remonttiin!

   M

   Poista

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...