sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Viikko 43: Talolla tapahtuu

Tämä viikko on ollut kiireinen. Frans on viettänyt vapaapäivänsä ja kaiken vapaa-aikansa aamusta iltaan kirvesmiesten kanssa rossia ja piippua tehden. Itse olen päässyt talolle hytisemään vasta töiden jälkeen. Tämän viikon tavoitteena oli saada rossin rakenteet loppuun. Ensi viikolla päästään laittamaan tuulensuojalevyt "pohjalle", paperoimaan ja eristämään.

Maanantai: 

Maanantaina kaakeliuuni sai piipun. Vielä täytyisi jatkaa palomuuria hieman ylemmäs, rapata hormi loppuun ja tehdä lisäksi kaikkea pientä, ennen käyttökuntoa. Toinen kirvesmies jatkoi välipohjan tukemista ja seinän rakenteiden tekemistä, että viimeisetkin tukipuut saatiin poistettua. Sitten päästiinkin jatkamaan rossin parissa.

Pihakamarin rossin rakenteet alkavat olla loppusuoralla. Lautaristikon päälle tulee tuulensuojalevy, jonka reunat paperoidaan vedon estämiseksi ennen eristeiden lisäämistä.
Remonttikahvila.

 Tiistai:


 Rossi etenee pikkuhiljaa toisessakin kamarissa. Minun hommakseni jäi illalla maapohjan siivoaminen kaikesta roskasta, lehdistä, puutavarasta yms.Keskiviikko:

Pikkukamarin rossirakenteet etenee.

Torstai:

Torstaina päästiin tuvan puolelle.

Perjantai:

Perjantaina saatiin tuvankin rossirakenne lähes vamiiksi. Maanantaina päästäänkin jo ehkä hakemaan tuulensuojalevyt pohjalle.Lauantai:

Tarkoitus oli mennä talolle töiden jälkeen, tehdä paljon ja etenkin siivota. Illan saldoksi jäi kuitenkin vain tavaroiden kantaminen ulos autosta, ulkokynttilöiden sytytys ja suunnittelupalaveri keinutuolissa kiikkuen. Kai se on välillä otettava vähän iisimmin. Pari seuraavaa viikkoa on varmasti aika työntäyteisiä ja raskaita, mutta edistystä pitäisi tulla aika vauhdilla. Ensi viikolla pitäisi saada ainakin eristeet lattiaan!


Huussikin sai oman lyhtynsä.

Sunnuntai:


Pakkoloma talolta. Ei remonttia. Ehkä vähän suunnittelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...