keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Huussi valmistuu osa 1


Viimepäivät ovat menneet lähinnä huussin rakentamisen parissa. Frans on vapaapäivinään tehnyt kaiken lattiasta kattoon ja minä töiden jälkeen miettinyt, hankkinut ja tehnyt sisusteita. Loppusuoralla ollaan ja huussi onkin lähinnä itse "wc-istuimen" asentamista vaille valmis.

Huussi on tehty suurimmaksi osaksi kaikesta, mitä nurkista löytyy. Uutta puutavaraa meni rakenteisiin, mutta muuten kaikki on joko talolta löytynyttä, kirpputorilta tai meiltä kotoa Porista pyyhekoukkouja, "pyttyä", lamppua, roskista ja mattoa lukuunottamatta.


Ikkuna on navettarakennuksesta ylimääräiseksi jäänyt, ovi kuivuriaitasta, kuusilankku vanhemmilta ylijäänyt, peili ja kaapisto Kontista. Vanha kaappi lojui liiterissä maassa, aika huonossa kunnossa. Kauniit ovet (mitä niistä oli jäljellä) otettiin talteen ja jäljelle jäänyt runko, kunnostaan huolimatta sai huussista uuden kodin kokon sijaan.

Huussin taso ja alakaapisto maalattiin sävytetyllä venelakalla.
Kun minä maalailin, Frans korjaili kuivurin alarivin kattotiiliä.


Vielä on loppusilaus jäljellä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...