sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Makuuhuoneen muutto ja pientä pintaremonttia

Tämäkin projekti alkoi jo vuoden päivät sitten ja on listojen maalausta vaille valmis,
joten eiköhän sen voisi jo esitellä? :D


Vuosi sitten asustimme kaikki keltaisessa kamarissa ja seinän takana, tulevassa makuuhuoneessa vallitsi kaaos. Kamari oli lähinnä vaatehuone ja varasto, jonka ovi pysyi visusti kiinni. Se oli tarkoitus pinkopahvittaa ja tapetoida, jotta saisimme siitä itsellemme makuuhuoneen ja keltainen kamari jäisi pojan valtakunnaksi.



Sitten päätettiin ryhtyä tuumasta toimeen ja aloitettiin kamarin laitto ensin tilkitsemällä nurkat, ikkunakarmin reunat ja vähän muitakin koloja pellavalla. Sitten naulattiin nurkkapalat pinkopahvitusta varten ja pian päästiinkin jo pinkopahvittamaan.


Aina, kun joku tällainen remppaprojekti on kesken, tuntuu, kuin koko talo räjähtäisi. Tavaroita täytyy siirtää sivuun, joka paikassa on työkaluja, muoveja ja mattoja suojana ja nyt jaloissa pyörii lisäksi lelut, koira ja poika. :D


Pinkopahvien kostututsta ja asennusta.



Pahvien asennuksen jälkeen pääsimme muuttamaan. Meillä ei ollut vielä oikein visiota kamarin tapetin kanssa ja vaatesäilytys tuntui vievän kaiken tilan. Miten tästä saisi kivan näköisen ja silti toimivan? Vaikka makuuhuone ei ollut mikään sisustuksen helmi, oli poika ainakin innoissaan omasta huoneestaan.


Pinkopahvitettu seinä näytti siistiltä, mutta kun selkänsä käänsi, näkyi tämä hirvitys. Kamarin ja keittiön välinen seinä, levyseinä, jonka sisällä kulkivat sähköt. Ja tulisijan jatkettu palomuuri. Ja mun yksi kokeilu, kirjan sivuilla osittain tapetoitu seinä. Meiltä jäi vessan tapetoinnista paljon tapettia yli ja tuotiin mallipala kamariin, mitä jos tapetoitaisiin tämä yksi seinä ylimääräisellä tapetilla niin olisi ainakin siistimpi?


Tuumasta toimeen. Pienistä palasista saatiin, kuin saatiinkin tapetoitua levyseinä piiloon. Samalla maalattiin muuri siistimmäksi maitomaalilla. Sähkökaappi peitetään tulevaisuudessa vanhoista paneeleista nikkaroidulla kaapilla.


Aikamme tapettia katsellessamme tykästyimme siihen kovasti. Se sopi mielestämme ihan täydellisesti tähän kamariin. Sininen väri lattiaan ja tulisijaan, vihreä on tuleva listojen väri ja keltainen on aina ihanan piristävä. Tapetissa on myös hieman messingin väriä, joka sekin sopii verhotankoihin. :)


Tilattiin tapetit varastoon ajoissa, koska olivat varaston viimeisiä rullia.
Ennen joulua 2019 aloitettiin sitten viimein tapetointi.






Ikkuna- ja jalkalistat jäivät vielä odottamaan maalausta.



Jouluksi saatiin valmista. Vaatesäilytystä saatiin järjesteltyä myös hieman vähemmän tilaa vieväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...