sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Pikkuvessan remontti osa 5: nurkkakomeron rakennus


Pikkuvessan nurkassa on vähän sellainen "hukkanurkka", johon päätimme nikkaroida kulmakaapin vanhoista kattopaneeleista. Paneelit olivat itseasiassa tässä tilassa, joiden takaa löytyi vielä kattolankut, joista vessan katto tehtiin.


Tämä oli aika hitaasti etenevä projekti Fransin loman aikana, jota jatkettiin aina hetken verran silloin tällöin. Tätä pystyi tekemään jo pojan nukkuessa, mutta toisaalta maalaushommat oli myös hoidettava silloin.


Varaosapankista pengottiin jälleen yhtä sun toista kätevää. Sieltä löydettiin myös saranat kaappiin.


Saranat putsattiin vanhasta maalista keittämällä niitä vedessä ja 
rapsuttamalla pehmenneet maalit pois.


Hyllyistä voidaan joskus tehdä kivemman näköiset, mutta nyt mennään näillä varastosta löytyneillä levyn paloilla. Kaapista tulee luultavasti sellainen roinakaappi, johon päätyy kaikki harvemmin käytettävä tavara, joille ei ole aikaisemmin paikkaa löytynyt. Kaappi odottelee nyt viimeistelyjä, eli jokin lukko/kahva asennetaan, kun sellainen jostakin vastaan tulee. Tähän tulee myös listat ylä-ja alaosaan. Vanhoista paneeleista oli hieman haasteellista tehdä, mutta ihan hyvä siitä tuli! :)


Sahattiin ja höylättiin tähän kohtaan paneelilistatkin valmiiksi ja sain pienen sisustushyllynkin siihen,
 kun kauniisti pyysin. :D Hylly tehtiin vanhasta kattolankusta, jota ei olisi enää pystynyt kattoon asentamaan.


Vessassa alkaa nyt olla isot jutut tehtyinä ja jäljellä on enää pitkä lista viimeistelyjä, joita tehdään aina silloin tällöin. Seuraava odotuksen aihe täällä on oven karmien viimeistelyt ja maalaukset sekä ovilistojen asennus. Muu listoitus jää varmastikin vessan ylle kääntyvien portaiden valmistumisen ja tätä myötä katon pienen rukkaamisen jälkeisen aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...