lauantai 28. syyskuuta 2019

Vanhan tallin purku

Talli ennen purkutöitä.

Pihatalkoissa heinäkuussa aloitettiin tallin purku ensin kampeamalla ovi auki, ensimmäistä kertaa. Ennen talkoita olimme tyhjentäneet vintiltä vanhat heinät ja muutamat tavarat. Purku aloitettiin välikatosta ja sen repsottavista laudoista. Sitten alkoi lattian puutavaran purku.


Tässä on ollut ilmeisesti tunkio seinää päin, joka on syövyttänyt seinähirret hiljalleen.
Nyt se reikä oli kyllä kätevä purkua ajatellen.

 Kun puutavara oli saatu ulos, alkoi maa-aineksen kärrääminen pihalle. Ja sitähän riitti. Maan seassa oli pikkutavaroiden lisäksi paljon muovia pieninä paloina, jonka erottelu teki hommasta työläämpää ja hitaampaa, kuin aluksi ajattelimme.

Rakennusten ympäriltä ja muaaltakin on vuosien aikana kerätty paljon lasinsiruja, muovia ja muita roskia. Ensimmäisenä keväänä esimerkiksi lasia kerättiin pihasta monta sangollista. Meillä on aina hollilla muutama ämpäri, johon heitellään lasit, metallit ja muovinrippeet aina, kun niitä vastaan tulee.

 Tallista saatiin nyt kätevä varasto siihen asti, että koko rakennus päästään kunnostamaan. Tänne saatiin mahdutettua kaikki ylimääräinen järjestykseen listoista oviin ja laudanpätkiin. Tässä projektin edetessä on tullut huomattua, että mitään, ei pienintäkään listanpätkää kannata heittää pois. Jossakin välissä tarvittaisiin juuri se muutaman sentin pituinen pätkä johonkin. Joten päätettiin nyt lajitella kaikki roina, niin tarvittaessa niitä on helppo penkoa puuttuvan palan toivossa.


Ja se siitä tyhjästä tallista :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...