tiistai 28. toukokuuta 2019

Sali

 Sali oli jaettu kolmeksi huoneeksi: olohuone ja kaksi kamaria. Väliseinä halkaisi salin ja päättyi päin kaakeliuunia. Seinien purku oli edessä. Katossa oli paneeli, joka sen alle kurkistuksen jälkeen päätettiin irroittaa ja ottaa komeat lankut esiin. Salin kattopaneelit säilöttiin ja niistä on rakennettu esim. kylpyhuoneen katto, huussin seinät ja niitä tullaan käyttämään vielä ainakin yläkerrassa, joskus tulevaisuudessa. Lattiassa oli muovimatto, jonka alta paljastuivat kauniit lankut. Ne saivat kevyen hiennon jälkeen uuden maalipinnan. Purettujen huoneiden ovet ja listat pääsivät uusiokäuttöön kylpyhuoneessa.


Nyt salin sisustus alkaa muotoutua ja muutenkin tämä huone alkaa olla viimeisiä listoja (katto-ja uuni) ja muita pikkuviimeistelyjä vaille valmis. Kesäksi haaveilen saliin räsymattoja isojen mattojen tilalle, mutta vielä on hakusessa tarpeeksi pitkät matot. Matoilla saisi mukavasti vaihtelua sisustukseen kesällä ja talvella. Sisustus on muutenkin aika iloinen sekamelska, mutta värikkyys, rentous ja kerroksellisuus on ehkä se meidän juttu. Tavarat ovat 99% vanhoja, sieltä täältä meille kotiutuneita yksilöitä, joista kaikista voi kertoa jonkin tarinan ja se on meille "sävy sävyyn" yhteensopimista tärkeämpää. Salissa parasta on sen valoisuus, aurinko paistaa aamusta iltaan ja muuttaa huoneen tunnelmaa kellon ympäri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...