tiistai 15. toukokuuta 2018

Kamarin seinätKamari, jossa on pönttöuuni, on meidän tuleva väliaikainen makuuhuoneemme ennen yläkerran rakentamista. Kun joskus toivottavasti pääsemme muuttamaan yläkertaan, tulee huoneesta luultavasti pikkuisännän huone ja siitä tulikin aika pirteä huone :D Tämän huoneen seinät huokolevytettiin, jonka jälkeen seinät pinkopahvitettiin liisteröimällä (vettä, vehnäjauhoja ja puuliimaa).

Pinkopahvin palat kostumassa.
 

Meidän piti Fransin kanssa hoitaa pinkopahvitus yhdessä, mutta vauva päätti toisin ja onneksi saimme veljestäni apulaisen seinien pinkopahvittamiseen. Siinä menikin sitten koko päivä.

Pinkopahvi kuivui suurimmaksi osaksi hyvin paikoilleen, viimeisessä liisterierässä oli kuitenkin luultavasti liian vähän liimaa ja osa oli lähtenyt repsottamaan. Myös pari nurkkaa oli epäonnistunut, mutta kaikki saatiin korjattua seuraavana päivänä kostuttamalla uudelleen ja lopputulos on onnistunut.

 

Seiniin suunniteltiin aluksi tapettia mutta päädyimme kokeilemaan Annie Sloan Chalk paintia, joka osoittautui aika kivaksi. Halusimme räväkän värin ja pienen testin jälkeen päädyime English yellow sävyyn, jota tilasimme lopulta 3 litraa.


 Maalauksen jälkeen liisteröimme kuittipaperilla karmien ja seinien välit piiloon ennen listojen kiinnitystä.Kamarista tuli aika pirteä, mutta niin se saa ollakin! :) 
Seinien jälkeen maalausvuorossa oli lattia, josta lisää seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen päivä omalla tuvalla

Siinä se nyt on, meidän talo, oma tupa!  Tuntuu oudolta, epätodelliselta, että meillä on nyt se vanha talo, josta ollaan puhuttu aina. ...